سوره نساء – آیه 17 و 18
إنَّما التَّوْبَةُ عَلَی اللّهِ لِلَّذینَ یَعْمَلونَ السّوءَ بِجَهالَةٍ ثُمَّ یَتوبونَ مِنْ قَریبٍ فَأولئِکَ یَتوبُ اللّهُ عَلَیْهِمْ وَ کانَ اللّهُ عَلیماً حَکیماً (17)
وَ لَیْسَتِ التَّوْبَةُ لِلَّذینَ یَعْمَلونَ السَّیِّئاتِ حَتَّی إذا حَضَرَ أحَدَهُمُ الْمَوْتُ قالَ إنّی تُبْتُ الْآنَ وَ لاَ الَّذینَ یَموتونَ وَ هُمْ کُفّارٌ أولئِکَ أعْتَدْنا لَهُمْ عَذاباً ألیماً (18)
این است و جز این نیست که توبه بر (عهده) الله است برای کسانی که عمل میکنند بدی را به (واسطه) جهالت، سپس توبه میکنند به نزدیکی، پس آنها هستند که توبه میپذیرد الله بر آنها و باشد الله همیشه عالم همیشه با حکمت. (17) و نیست توبه برای کسانی که عمل میکنند بدیها را تا هنگامی که حاضر شود یکی (از) آنها را مرگ، گوید: «به یقین من توبه کردم اکنون.» و نه کسانی را که میمیرند در حالی که آنها کافران هستند، آنها را آماده کردهایم برایشان عذابی بسیار دردناک. (18)
بازگشت پذیرفتنی سوی خدا تنها از آن کسانی است که بد از روی نادانی میکنند آنگاه بزودی توبه میکنند، اینان خدای میبخشدشان که خدا دانا و فرزانه است (17) بازگشت از آن کسانی نیست که بدی همی کنند تا چون مرگ یکیشان در رسد، گوید، اینک توبه میکنم و نه آنها که میمیرند و کافرند، اینان عذابی الم انگیز برایشان آماده کردهایم (18)
توبه، نزد خداوند، تنها برای کسانی است که از روی نادانی مرتکب گناه میشوند، سپس به زودی توبه میکنند اینانند که خدا توبهشان را میپذیرد، و خداوند دانای حکیم است. (17) و توبه کسانی که گناه میکنند، تا وقتی که مرگ یکی از ایشان دررسد، میگوید: «اکنون توبه کردم»، پذیرفته نیست و [نیز توبه] کسانی که در حال کفر میمیرند، پذیرفته نخواهد بود، آنانند که برایشان عذابی دردناک آماده کردهایم. (18)
در حقیقت، (پذیرش) توبه که (طبق وعده الهی) بر عهده خداوند است، برای کسانی است که کار زشت را از روی نادانی انجام میدهند، سپس به زودی (پیش از معاینه مرگ) توبه میکنند، آنهایند که خداوند توبهشان را میپذیرد، و خدا همواره دانا و حکیم است. (17) و برای کسانی که همواره گناهان را مرتکب میشوند تا چون مرگ یکی از آنان فرا رسد (یقین به مرگ پیدا کند یا حواس ظاهرشان آثار عالم برزخ را درک نماید) گوید: من الآن توبه کردم و نیز برای آنان که در حال کفر میمیرند (پذیرش) توبه نیست آنهایند که برایشان عذابی دردناک آماده کردهایم. (18)