حدیث 8165

(8165، 8162، 2220، 6617 و 8159) معانی الأخبار (ص 286)، الکافی (ح 1224 و 1219) و الأمالی للصدوق (ص 615): حَدَّثَنا الْحُسَیْنُ بْنُ إبْراهیمَ بْنِ أحْمَدَ بْنِ هِشامٍ الْمُؤَدِّبُ وَ عَلیُّ بْنُ عَبْدِاللهِ الُوَرّاقُ وَ أحْمَدُ بْنُ زیادٍ الْهَمْدانیُّ قالوا حَدَّثَنا عَلیُّ بْنُ إبْراهیمَ بْنِ هاشِمٍ عَنْ أبیهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أبی‌عُمَیْرٍ عَنِ الْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قالَ قالَ أبوعَبْدِاللهِ علیه‌السلام: «أسْلَمَ أبوطالِبٍ رضی‌الله‌عنه بِحِسابِ الْجُمَّلِ» وَ عَقَدَ بِیَدِهِ ثَلاثَةً وَ سِتّینَ. ثُمَّ قالَ علیه‌السلام: «إنَّ مَثَلَ أبی‌طالِبٍ، مَثَلُ أصْحابِ الْکَهْفِ. أسَرّوا الْإیمانَ وَ أظْهَروا الشِّرْکَ. فَآتاهُمُ اللهُ «أجْرَهُمْ مَرَّتَیْن».»

طریق این حدیث به معصوم علیه‌السلام، معتبر درجه یک است.
شیخ صدوق این حدیث را از حسین بن ابراهیم بن احمد بن هشام المؤدب و علی بن عبدالله الوراق و احمد بن زیاد الهمدانی از علی بن ابراهیم القمی از پدرش از ابن ابی‌عمیر از مضل بن عمر که این فرد اخیر از ثقات مشروطی است که البته مشکلی در این‌جا ایجاد نمی‌کند و سایرین از ثقات درجه یک هستند.
ثقةالاسلام الکلینی نیز قسمت اول این حدیث را از محمد بن یحیی العطار از احمد و عبدالله، فرزندان محمد بن عیسی از پدرشان از عبدالله بن مغیره از اسماعیل بن ابی‌زیاد روایت کرده است که همه از ثقات درجه یک هستند.
ایشان قسمت دوم این حدیث را از علی بن ابراهیم القمی از پدرش از ابن ابی‌عمیر از هشام بن سالم روایت کرده است که این‌ها هم، همه از ثقات درجه یک هستند.
شیخ صدوق نیز شبیه قسمت دوم این حدیث را از محمد بن ابراهیم بن اسحاق الطالقانی از ابن عقده از منذر بن محمد از جعفر بن سلیمان التمیمی از عبدالله بن فضل الهاشمی روایت کرده است که جعفر بن سلیمان التمیمی، از ثقات درجه دو و سایرین از ثقات درجه یک هستند.
* * *
علامه مجلسی: ضعیف علی المشهور (طریق اول). حسن (طریق دوم).

ابوعبدالله (امام صادق) علیه‌السلام فرمودند: «ابوطالب رضی‌الله‌عنه به حساب جمل اسلام آورد و با دستشان (عدد) شصت و سه را شکل دادند. سپس (امام) علیه‌السلام فرمودند: «همانا مثل ابوطالب، مثل اصحاب کهف است. پنهان داشتند ایمان را و آشکار کردند شرک را. پس الله اجرشان را دو بار داد.»»

کلیدواژه‌ها:

فهرست مطالب

باز کردن همه | بستن همه