سوره نحل – آیات ۷۷ تا ۸۱

وَ لِلّهِ غَیْبُ السَّماواتِ وَ الْأرْضِ وَ ما أمْرُ السّاعَةِ إلاَّ کَلَمْحِ الْبَصَرِ أوْ هُوَ أقْرَبُ إنَّ اللّهَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدیرٌ (۷۷) وَ اللّهُ أخْرَجَکُمْ مِنْ بُطونِ أُمَّهاتِکُمْ لا تَعْلَمونَ شَیْئاً وَ جَعَلَ لَکُمُ السَّمْعَ وَ الْأبْصارَ وَ الْأفْئِدَةَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرونَ (۷۸) أ لَمْ یَرَوْا إلَی الطَّیْرِ مُسَخَّراتٍ فی جَوِّ السَّماءِ ما یُمْسِکُهُنَّ إلاَّ اللّهُ إنَّ فی ذلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یُؤْمِنونَ (۷۹) وَ اللّهُ جَعَلَ لَکُمْ مِنْ بُیوتِکُمْ سَکَناً وَ جَعَلَ لَکُمْ مِنْ جُلودِ الْأنْعامِ بُیوتاً تَسْتَخِفّونَها یَوْمَ ظَعْنِکُمْ وَ یَوْمَ إقامَتِکُمْ وَ مِنْ أصْوافِها وَ أوْبارِها وَ أشْعارِها أثاثاً وَ مَتاعاً إلی حینٍ (۸۰) وَ اللّهُ جَعَلَ لَکُمْ مِمّا خَلَقَ ظِلالاً وَ جَعَلَ لَکُمْ مِنَ الْجِبالِ أکْناناً وَ جَعَلَ لَکُمْ سَرابیلَ تَقیکُمُ الْحَرَّ وَ سَرابیلَ تَقیکُمْ بَأْسَکُمْ کَذلِکَ یُتِمُّ نِعْمَتَهُ عَلَیْکُمْ لَعَلَّکُمْ تُسْلِمونَ (۸۱)

و برای الله است غیب آسمان‌ها و زمین و نیست کار زمان مقرر مگر چشم بر هم زدنی یا (حتی) آن نزدیک‌تر است. به یقین الله بر هر چیزی بسیار قادر است. (۷۷) و الله خارج کرد شما را از درون مادرانتان. نمی‌دانستید چیزی . قرار داد برای شما گوش و چشم‌ها و دل‌ها، باشد که شکر گزارید. (۷۸) ،آیا نگاه نمی‌کنند به سوی پرندگانی که مسخر شده هستند در جو آسمان. نگاه نمی‌دارد آن‌ها را مر الله. به یقین در آن نشانه‌ای است برای قومی که ایمان می‌آورند. (۷۹) و الله قرار داد برای شما از خانه‌هایتان آرامشی و قرار داد برای شما از پوست‌های چهارپایان خانه‌هایی. سبک می‌یابید آن را زمان حرکتتان و زمان اقامتتان و از پشم و کرک‌های آن و موهای آن، اثاثیه‌ای و کالایی تا زمانی مشخص. (۸۰) و الله قرار داد برای شما از آن‌چه خلق کرد، سایه‌هایی و قرار داد برای شما از کوه‌ها پناهگاه‌هایی و قرار داد برای شما پوشش‌هایی که حفظ کند شما را (از) گرما و پوشش‌هایی که حفظ کند شما را (از) سختی‌خایتان. این‌گونه تمام می‌کند نعمتش را بر شما، باشد که تسلیم شوید. (۸۱)

غیب آسمانها و زمین از آن خداست و کار قیامت نیست مگر چشم بهم زدنی یا کمتر که خدا بهمه چیز تواناست (۷۷) خدا از شکم مادرانتان برونتان آورد که چیزی نمیدا- نستید و شما را گوش داد و دیدگان و دلها، شاید سپاس دارید (۷۸) مگر پرندگان را نه بینند که در فضای آسمان بخدمت درند و جز خدا نگاهشان نمیدارد که در این برای گروهی که ایمان دارند، عبرتهاست (۷۹) خدا خانه‏های شما را آرامگاهتان کرد و از پوست حیوانات برایتان خانه‏ها کرد که روز رحیلتان و روز اقامتتان آنرا سبک میبابید و از پشمها و کرکها و موهای آن، اثاث [خانه‏] کرد که تا چندی از آن بهره برید (۸۰) خدا برای شما از آن چیزها که آفریده سایه‏ها کرد و برایتان از کوهها نهانگاهها کرد و برایتان لباسها کرد که از گرما نگاهتان دارد و لباسها که از صلابت همدیگر نگاهتان دارد، بدینگونه نعمت خویش را بر شما کامل میکند، شاید مسلمان شوید (۸۱)

و نهان آسمانها و زمین از آن خداست، و کار قیامت جز مانند یک چشم بر هم زدن یا نزدیکتر [از آن‏] نیست، زیرا خدا بر هر چیزی تواناست. (۷۷) و خدا شما را از شکم مادرانتان- در حالی که چیزی نمی‏دانستید- بیرون آورد، و برای شما گوش و چشمها و دلها قرار داد، باشد که سپاسگزاری کنید. (۷۸) آیا به سوی پرندگانی که در فضای آسمان، رام شده‏اند ننگریسته‏اند؟ جز خدا کسی آنها را نگاه نمی‏دارد. راستی در این [قدرت‏نمایی‏] برای مردمی که ایمان می‏آورند نشانه‏هایی است. (۷۹) و خدا برای شما خانه‏هایتان را مایه آرامش قرار داد، و از پوست دامها برای شما خانه‏هایی نهاد که آن [ها] را در روز جابجا شدنتان و هنگام ماندنتان سبک می‏یابید، و از پشمها و کرکها و موهای آنها وسایل زندگی که تا چندی مورد استفاده است [قرار داد]. (۸۰) و خدا از آنچه آفریده، به سود شما سایه‏هایی فراهم آورده و از کوه‏ها برای شما پناهگاه‏هایی قرار داده و برای شما تن‏پوشهایی مقرر کرده که شما را از گرما [و سرما] حفظ می‏کند، و تن‏پوشها [زره‏ها] یی که شما را در جنگتان حمایت می‏نماید. این گونه وی نعمتش را بر شما تمام می‏گرداند، امید که شما [به فرمانش‏] گردن نهید. (۸۱)

و غیب آسمان‏ها و زمین (آنچه از حواس ظاهری و افق فکر مخلوقات نهان است) از آن خداست، و کار (برپا کردن) قیامت (در آسانی و سرعت در نزد خدا) نیست جز مانند بر هم زدن چشم یا کمتر از آن. حقیا که خدا بر همه چیز تواناست. (۷۷) و خداوند شما را از شکم مادرانتان بیرون آورد در حالی که چیزی نمی‏دانستید، و برای شما گوش و نیروی شنوایی و دیدگان و نیروهای بینایی و دل‏هایی (که حواس بدن را استخدام کند) قرار داد، باشد که شکر کنید.(۷۸) آیا به پرندگانی که در جوی آسمان مسخیر (قدرت خدای) اند ننگریستند که آنها را جز خداوند (با تعبیه دستگاه پرش در بدن و الهام کیفیت پرواز به آنها) نگه نمی‏دارد. (۷۹) و خداوند برای شما از خانه‏هایتان محل سکونت و آرامش قرار داد، و از پوست چارپایان خانه‏هایی (منقول) قرار داد که آنها را در روز سفرتان و اوقات صحرانشینی‏تان به سبکی و راحتی حمل می‏کنید، و از پشم‏ها و کرک‏ها و موهای آنها اثاث خانه و وسیله بهره‏گیری تا مدتی (معین) را قرار داد. (۸۰) و خداوند برای شما از آنچه آفریده (مانند درخت و سقف و سایه‏بان) سایه‏ها قرار داد و برای شما از کوه‏ها غارها و پناهگاه‏هایی ساخت، و برای شما لباس‏هایی قرار داد که شما را از گرما (و سرما) نگه می‏دارد و لباس‏هایی که شما را از آسیب یکدیگر نگه می‏دارد (مانند البسه جنگی، حفاظت هوایی و دریایی). او این گونه نعمتش را بر شما تمام می‏کند، باشد که تسلیم (اراده او) شوید. (۸۱)

فهرست مطالب

باز کردن همه | بستن همه