سوره نساء – آیه 64 و 65
وَ ما أرْسَلْنا مِنْ رَسولٍ إلاَّ لِیُطاعَ بِإذْنِ اللّهِ وَ لَوْ أنَّهُمْ إذْ ظَلَموا أنْفُسَهُمْ جاؤُکَ فَاسْتَغْفَروا اللّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسولُ لَوَجَدوا اللّهَ تَوّاباً رَحیماً (64)
فَلا وَ رَبِّکَ لا یُؤْمِنونَ حَتَّی یُحَکِّموکَ فیما شَجَرَ بَیْنَهُمْ ثُمَّ لا یَجِدوا فی أنْفُسِهِمْ حَرَجاً مِمّا قَضَیْتَ وَ یُسَلِّموا تَسْلیماً (65)
و نفرستادیم از فرستادهای مگر اطاعت شود به اذن الله و اگر که آنها هنگامی که ظلم کردند خودشان را، آمدند تو را، پس طلب پوشش (اعمال) کردند الله را و طلب پوشش (اعمال) کند رسول (الله) برای آنها، به یقین مییابند الله را بسیار توبهپذیر (مؤمنان را به صورت خاص) همیشه بخشاینده. (64) پس نه! قسم به پروردگارت! ایمان نمیآورند تا حَکم قرار دهند تو را در آنچه مشاجره کنند بینشان، سپس نیابند در خودشان سختی از آن چه قضاوت کردی و تسلیم شوند، تسلیم شدنی. (65)
هیچ پیمبری نفرستادیم مگر که باذن خدا فرمانش برند، اگر آنها دمی که بخویش ستم کردند پیش تو آمده بودند و از خدا آمرزش خواسته بودند و پیمبر برایشان آمرزش خواسته بود، خدا را توبه پذیر مییافتند و رحیم. (64) نه، بپروردگارت قسم! ایمان ندارند تا ترا در اختلافات خویش حاکم کنند، سپس در دلهای خویش از آنچه حکم کردهای، ملالی نیابند و بیچون و چرا، گردن نهند. (65)
و ما هیچ پیامبری را نفرستادیم مگر آنکه به توفیق الهی از او اطاعت کنند. و اگر آنان وقتی به خود ستم کرده بودند، پیش تو میآمدند و از خدا آمرزش میخواستند و پیامبر [نیز] برای آنان طلب آمرزش میکرد، قطعا خدا را توبهپذیر مهربان مییافتند. (64) ولی چنین نیست، به پروردگارت قسم که ایمان نمیآورند، مگر آنکه تو را در مورد آنچه میان آنان مایه اختلاف است داور گردانند سپس از حکمی که کردهای در دلهایشان احساس ناراحتی [و تردید] نکنند، و کاملا سر تسلیم فرود آورند. (65)
و ما هیچ رسولی را نفرستادیم مگر آنکه به یاری و توفیق خدا از وی اطاعت شود. و اگر آنها هنگامی که به خویشتن ستم کردند نزد تو میآمدند، آن گاه از خداوند آمرزش میخواستند و رسول خدا نیز برای آنها طلب آمرزش میکرد بیتردید خدا را بسیار توبهپذیر و مهربان مییافتند(64) پس چنین نیست (که آنها ایمان داشته باشند)، سوگند به پروردگارت که آنها ایمان نمیآورند تا آن گاه که تو را در آنچه میان خود اختلاف دارند داور سازند، سپس در نفس خویش هیچ تنگی و ناراحتی نسبت به آنچه تو حکم دادهای نیابند و کاملا تسلیم گردند. (65)