حدیث 5448

(5448) الکافی (ح 508)، البصائر (ص 30) و الغیبة للنعمانی (ص 110): مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَی عَنْ أحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ سَعیدٍ عَنْ صَفْوانَ عَنْ مَنْصورٍ عَنْ عَبْدِالرَّحیمِ الْقَصیرِ عَنْ أبی‌جَعْفَرٍ علیه‌السلام فی قَوْلِ اللهِ تَبارَکَ وَ تَعالَی: «إنَّما أنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِکُلِّ قَوْمٍ هادٍ»، فَقالَ: «رَسولُ اللهِ صلی‌الله‌علیه‌وآله الْمُنْذِرُ وَ عَلیٌّ الْهادی. أما وَ اللهِ! ما ذَهَبَتْ مِنّا وَ ما زالَتْ فینا إلَی السّاعَةِ.»

طریق این حدیث به معصوم علیه‌السلام معتبر درجه دو است.
ثقةالاسلام الکلینی این حدیث را از محمد بن یحیی العطار از ابن عیسی الاشعری از حسین بن سعید الاهوازی از صفوان بن یحیی از منصور بن حازم از عبدالرحیم بن روح القصیر که این فرد اخیر، ازثقات درجه دو و سایرین، از ثقات درجه یک هستند.
محمد بن حسن الصفار نیز شبیه این حدیث را ابن عیسی الاشعری به باقی سند روایت کرده است.
محمد بن ابراهیم النعمانی نیز شبیه این حدیث را از ابن عقده از محمد بن سالم بن عبدالرحمن الازدی از علی بن حسن بن رباط از منصور بن حازم به باقی سند روایت کرده‌است که در محمد بن سالم بن عبدالرحمن و عبدالرحیم القصیر از ثقات درجه دو و سایرین، از ثقات درجه یک هستند.
* * *
علامه مجلسی: مجهول.

ابوجعفر (امام باقر) علیه‌السلام درباره کلام الله تبارک و تعالی: «إنَّما أنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِکُلِّ قَوْمٍ هادٍ» فرمودند: «رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وآله منذر است و علی هادی. قسم به الله! آگاه باش که (این وظیفه) از ما نرفته است و تا این ساعت همواره در ما بوده است.»

فهرست مطالب

باز کردن همه | بستن همه