حدیث 3251
(3251) الکافی (ح 14762)، التهذیب (ج 8، ح 1098)، الإستبصار (ج 4، ح 13) و النوادر للأشعری: عَلیُّ بْنُ إبْراهیمَ عَنْ أبیهِ عَنِ ابْنِ أبیعُمَیْرٍ عَنْ حَمّادٍ عَنِ الْحَلَبیِّ عَنْ أبیعَبْدِاللهِ علیهالسلام فی قَوْلِ اللهِ عَزَّ وَ جَلَ: «مِنْ أوْسَطِ ما تُطْعِمونَ أهْلیکُمْ»، قالَ: «هُوَ کَما یَکونُ. إنَّهُ یَکونُ فی الْبَیْتِ مَنْ یَأْکُلُ أکْثَرَ مِنَ الْمُدِّ وَ مِنْهُمْ مَنْ یَأْکُلُ أقَلَّ مِنَ الْمُدِّ، فَبَیْنَ ذَلِکَ وَ إنْ شِئْتَ جَعَلْتَ لَهُمْ أُدْماً وَ الْأُدْمُ أدْناهُ الْمِلْحُ وَ أوْسَطُهُ الْخَلُّ وَ الزَّیْتُ وَ أرْفَعُهُ اللَّحْمُ.»
طریق این حدیث به معصوم علیهالسلام معتبر درجه یک است.
ثقةالاسلام الکلینی این حدیث را از علی بن ابراهیم القمی از پدرش از ابن ابیعمیر از حماد بن عثمان از عبدالله الحلبی روایت کرده است که همه از ثقات درجه یک هستند.
شیخالطائفه نیز شبیه این حدیث را به طریق خود در التهذیب و الإستبصار به ثقةالاسلام الکلینی که معتبر درجه یک است، به باقی سند روایت کرده است.
ابن عیسی الاشعری نیز شبیه این حدیث را از حماد بن عیسی از عبدالله بن مغیر از عبدالله بن سنان روایت کرده است.
* * *
علامه مجلسی: حسن.
ابوعبدالله (امام صادق) علیهالسلام درباره کلام الله عز و جل: «مِنْ أوْسَطِ ما تُطْعِمونَ أهْلیکُمْ» فرمودند: «آن مانند چیزی است که هست. همانا در خانه کسی است که بیشتر از یک مد میخورد و از آنها کسی است که کمتر از یک مد میخورد، پس (اوسط) بین آن دو است و اگر خواستی برای آنها خورشتی قرار ده که آدم کمترینش نمک است و میانهاش زیتون و روغن و بالاترش گوشت.»