حدیث ۲۷۰۳
(۲۷۰۳) الفقیه (ح ۱۲۶۸) و التهذیب (ج ۴، ح ۶۵۲ و ج ۳، ح ۴۹۳) و الإستبصار (ج ۱، ح ۷۸۷): وَ سَمِعَهُ عَبْدُاللهِ بْنُ یَحْیَی الْکاهِلیُّ یَقولُ فی التَّقْصیرِ فی الصَّلاةِ: «بَریدٌ فی بَریدٍ، أرْبَعَةٌ وَ عِشْرونَ میلاً.» ثُمَّ قالَ: «کانَ أبی علیهالسلام یَقولُ: «إنَّ التَّقْصیرَ لَمْ یوضَعْ عَلَی الْبَغْلَةِ السَّفْواءِ وَ الدّابَّةِ النّاجیَةِ وَ إنَّما وُضِعَ عَلَی سَیْرِ الْقِطارِ.»
طریق این حدیث به معصوم علیهالسلام، معتبر درجه یک است.
سند این حدیث معلق است و از احادیث قبلش معلوم میشود که شیخ صدوق به در طریق خود در الفقیه به احمد بن محمد بن عیسی الاشعری که معتبر درجه یک است از علی بن حکم روایت کرده است که همه از ثقات درجه یک هستند.
شیخالطائفه نیز شبیه این حدیث را به طریق خود در التهذیب و الإستبصار به احمد بن محمد بن عیسی الاشعری که معتبر درجه یک است، به باقی سند روایت کرده است.
ایشان شبیه این حدیث را از شیخ مفید از احمد بن محمد بن حسن بن ولید از پدرش از محمد بن حسن الصفار از ابن عیسی الاشعری به باقی سند نیز روایت کرده است.
* * *
علامه مجلسی: حسن.
* * *
مجلسی اول: فی الحسن کالصحیح و الشیخ ایضا فی الحسن کالصحیح.
و عبدالله بن یحیی الکاهلی از ایشان شنید درباره تقصیر در نماز میفرمودند: «بریدی در بریدی، بیست و چهار میل.» سپس فرمودند: «پدرم علیهالسلام میفرمود: «به یقین تقصیر قرار داده نمیشود بر استر تیزتَک یا چهارپای تندرو و این است و جز این نیست که بر حرکت کاروان است.»»