الحدیث ۵۰ / ۳

۵۰/۳- و الذی رواه العیاشی، فی تفسیره: بإسناده عن المفضل بن عمر، عن أبی‌عبدالله علیه‌السلام قال: «إذا قام قائم آل محمد علیه‌السلام استخرج من ظهر الکعبة سبعة و عشرین رجلا، خمسة عشر من قوم موسی الذین یقضون بالحق و به یعدلون، و سبعة من أصحاب الکهف، و یوشع وصی موسی، و مؤمن آل فرعون، و سلمان الفارسی، و أبادجانة الأنصاری، و مالکا[۱] الأشتر.»[۲]
—————————————-
[۱]. [در متن و مأخذ: مالک.]
[۲]. تفسیر العیاشی ۲: ۳۲ [اعراف، ح ۹۰]. این حدیث یکی از احادیث بسیاری است که درباره رجعت- که از معتقدات شیعه است- وارد شده است.« رجعت»، به معنی بازگشتن عده‌ای از نیکان و شماری از بدان به دنیا و دیدن قسمتی از پاداش یا کیفر اعمال به‌طور اجمال، مورد اتفاق‌نظر و از اصول اعتقادی شیعه امامیه است و عده‌ای از علمای بزرگوار ما کتاب‌های جداگانه‌ای در این‌باره تألیف کرده‌اند؛ از جمله:« إثبات الرجعة» علامه حلی و علامه مجلسی و حاج آقا جمال خوانساری و« الإیقاظ من الهجعة» شیخ حر عاملی را می‌توان نام برد.
در اثبات رجعت، گذشته از دلایل قوی و محکم معاد- که از اصول عقاید همه خداپرستان است- علمای بزرگ دلایل زیادی را در کتاب‌هایشان آورده‌اند که به بعضی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:
الف- آیات قرآن مجید که یا به‌طور نص و صریح بر آن دلالت دارند یا به کمک احادیث صحیح و مورد اعتمادی که از طریق خاندان عصمت علیهم السلام در تفسیر آن‌ها وارد شده است.
ب- احادیث بسیار و متواتری که از پیغمبر اکرم و خاندان گرامی‌شان صلوات الله علیهم أجمعین رسیده است؛ مانند حدیث فوق و نیز احادیث دیگری که در همین کتاب از نظرتان می‌گذرد.
ج- اجماع علمای شیعه امامیه بر این مطلب؛ چنان‌که شیخ صدوق در کتاب اعتقادات بیان فرموده است.
د- در بسیاری از دعاها و زیارت‌هایی که از سوی ائمه معصومین علیهم السلام به ما رسیده و خواندن و تکرار آن‌ها تأکید گردیده است، اعتقاد به رجعت و اقرار به آن آمده و در کنار اقرار به توحید و نبوت و امامت و معاد یاد شده است و این بر کسی که اندک اطلاعی از آن‌ها داشته باشد پوشیده نیست. (مترجم)

فهرست مطالب

باز کردن همه | بستن همه

 

المحجة فی ما نزل فی القائم الحجة

 

این کتاب اثر مرحوم علامه سید هاشم البحرانی و شامل تعدادی از آیات قرآن است که روایتی ذیل آن وجود دارد که به حضرت ولی عصر عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف مربوط می‌شود. در این مجموعه ضمن بررسی سند و شرح و توضیح متن هر روایت، ترجمه تحت اللفظی روایات معتبر نیز خواهد آمد.

 

(امید است این پروژه در آینده‌ای نزدیک بارگذاری شود.)

 

چنانچه تمایل دارید این پروژه را در زمینه علمی یا مالی همراهی کنید، با تلگرام موسسه در تماس باشید.

لینک تلگرام

 

×