حدیث ۷۴۴۷

(۷۴۴۷ و ۷۵۲۲) الکافی (ح ۷۵۴۲)، الفقیه (ح ۱۵۹۱) و التهذیب (ج ۴، ح ۳۲۵): یونُسُ عَنْ عَلیِّ بْنِ أبی‌حَمْزَةَ عَنْ أبی‌بَصیرٍ عَنْ أبی‌عَبْدِاللهِ علیه‌السلام قالَ: «مَنْ مَنَعَ قیراطاً مِنَ الزَّکاةِ، فَلَیْسَ بِمُؤْمِنٍ وَ لا مُسْلِمٍ وَ هُوَ قَوْلُهُ عَزَّ وَ جَلَّ: «رَبِّ ارْجِعونِ لَعَلّی أعْمَلُ صالِحاً فیما تَرَکْتُ».»

طریق این حدیث به معصوم علیه‌السلام، معتبر درجه یک است.
طریق این حدیث به معصوم علیه‌السلام، معتبر درجه دو است.
سند حدیث معلق است و از احادیث قبلش معلوم می‌شود که ثقةالاسلام الکلینی این حدیث را از علی بن ابراهیم القمی از پدرش از اسماعیل بن مرار از یونس بن عبدالرحمن از علی بن ابی‌حمزه البطائنی از ابوبصیر الاسدی روایت کرده است که علی بن ابی‌حمزه، البطائنی از ثقات مشروطی است که البته مشکلی در این‌جا ایجاد نمی‌کند و سایرین از ثقات درجه یک هستند.
شیخ صدوق نیز شبیه این حدیث را به طریق خود در الفقیه به ابوبصیر الاسدی که معتبر مشروط است، روایت کرده است.
شیخ‌الطائفه نیز شبیه این حدیث را به طریق خود در التهذیب و الإستبصار به ثقة‌الاسلام الکلینی که معتبر درجه یک است، به باقی سند روایت کرده است. فقط به اشتباه فرموده‌اند که مرحوم کلینی ثقةالاسلام مرسلاً از یونس بن عبدالرحمن روایت کرده که ظاهراً متوجه تعلیق ابتدای سند نبوده‌اند.
علامه مجلسی هم در مرآة العقول، درباره این حدیث فرموده‌اند که آخره مرسل که مربوط به عبارت بعد از این روایت است که البته مرسل است.
* * *
علامه مجلسی: ضعیف علی المشهور و آخره مرسل.
* * *
مجلسی اول: فی الموثق، کما فی الکافی.

ابوعبدالله (امام صادق) علیه‌السلام فرمودند: «هر کس مانع شود قیراطی از زکات را، پس نیست مؤمن و نه مسلمان و آن است کلام او عز و جل: «رَبِّ ارْجِعونِ لَعَلّی أعْمَلُ صالِحاً فیما تَرَکْتُ».»

کلیدواژه‌ها:

فهرست مطالب

باز کردن همه | بستن همه

 

تبصرة المؤمنین فی تفسیر القرآن المبین

 

این تفسیر شامل روایات معتبری است که ذیل آیات قرآن مجید وجود دارد.

در این مجموعه، ذیل هر آیه، تعدادی از روایات معتبر مکتب اهل بیت علیهم‌السلام، به همراه بررسی سند و ترجمه تحت اللفظی و سه ترجمه دیگر آن‌ها آمده است که به مرور تکمیل خواهد شد.

لازم به ذکر است که تعدادی از روایات ذیل آیات تکراری هستند، لذا هر روایت شماره‌ای اختصاصی کارد، تا از زیاده‌کاری محقق جلوگیری کند.

 

** شرح و توضیح روایات معتبر نیز إن شاء الله در آینده افزوده خواهد شد. **

 

از شما بزرگواران درخواست می‌شود که ما را در تکمیل و اصلاح این پروژه همراهی کرده و نکات اصلاحی خود را درباره متن، سند، ترجمه و شرح و توضیح و هر موضوع دیگری که مد نظر دارید، از طریق بخش «پیش‌نهادات اصلاحی و سؤالات» به مؤسسه ارسال نمایید.

×