حدیث 1108

1108- 5-[1] وَ بِإسْنادِهِ عَنِ الْحُسَینِ بْنِ سَعیدٍ عَنِ ابْنِ أبی‌عُمَیرٍ عَنْ بَعْضِ أصْحابِنا عَنْ أبی‌عَبْدِاللهِ ع قالَ: إذا سَمَّیتَ فی الْوُضوءِ طَهُرَ جَسَدُکَ کُلُّهُ وَ إذا لَمْ تُسَمِّ لَمْ یطْهُرْ مِنْ جَسَدِکَ إلّا ما مَرَّ عَلَیهِ الْماءُ.
وَ رَواهُ الْکُلَینی عَنْ عِدَّةٍ مِنْ أصْحابِنا عَنْ أحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْحُسَینِ بْنِ سَعیدٍ مِثْلَهُ[2].
——————————
[1]– التهذیب 1- 358- 1074، و الاستبصار 1- 67- 204.
[2]– الکافی 3- 16- 2.

طریق این حدیث به معصوم علیه‌السلام معتبر درجه دو است.
شیخ الطائفه این حدیث را به طریق خود در التهذیب و الإستبصار به حسین بن سعید الاهوازی که معتبر درجه یک است، از محمد بن ابی‌عمیر از بعض اصحابنا روایت کرده است که همه از ثقات درجه یک هستند، مگر نفر آخر که ابتداء مجهول است، اما به واسطه ابن ابی‌عمیر، توثیق درجه دو می‌شود.
ثقةالاسلام الکلینی هم شبیه این حدیث را از عدة من اصحابنا از احمد بن محمد بن عیسی الاشعری از حسین بن سعید الاهوازی به باقی سند روایت کرده است که این‌ها هم از ثقات درجه یک هستند.
* * *
علامه مجلسی: صحیح (مل).
* * *
مجلسی اول: صحیح (رو).

«سمیت» می‌تواند کنایه از «بسم الله» گفتن باشد و می‌تواند به کلی بیان نام و یاد خدا باشد. به نظر حقیر معنای دوم بهتر است و با این حساب، این حدیث، چیزی شبیه حدیث قبل می‌شود. اگر هم «بسم الله» معنی کنی، باز خیلی فرقی نمی‌کند.

فهرست مطالب

باز کردن همه | بستن همه